Hoe kom je aan leads

Leestijd: 6 minuten
We zullen als eerst even duidelijk maken wat we verstaan onder een lead. Een lead is een persoon of bedrijf waarvan het al duidelijk is dat deze interesse heeft in het door jou aangeboden product of dienst. De interesse kan duidelijk zijn door een offerte aanvraag, verzoek om informatie of door bepaalde uitgevoerde acties waaruit blijkt dat er interesse is. Zoals een ingevuld informatieformulier via de website of als respons op een van de marketing/sales campagnes. Het is natuurlijk pas een serieuze lead wanneer deze voldoet aan jouw klant profiel.  We hoeven jou natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk leads zijn voor de sales en marketing in jouw business. Dus begrijpen wij als geen ander dat jij graag wilt weten hoe je makkelijk aan leads komt!

Lead waarde

Een lead draagt een bepaalde waarde met zich mee. Ook is er een duidelijk verschil in de ‘’warmte’’ van een lead. De warmte van een lead betekent hoe groot de kans is dat deze tot aankoop zal over gaan. Dit is ook wel uitgedrukt in een score. De warmte van de lead wordt bepaald door de uitgevoerde acties die deze heeft gedaan om zichzelf tot lead te maken. Wanneer je weet hoe ‘’warm’’ de lead is kan je een passende manier van benaderen selecteren om zo betere resultaten te behalen, en hopelijk de lead tot klant te maken.  Een lead heeft ook een waarde voor jouw bedrijf. Om er achter te komen wat de waarde van een lead is kan je er een rekensom op los laten. De waarde van een lead verschilt per bedrijf, product of dienst. De waarde is afhankelijk van de volgende punten:
  • De CLV, Customer Lifetime Value van de klant
  • De gemiddelde marge per klant in percentage van de omzet
  • Het aantal leads om één nieuwe klant te werven (conversiepercentage)
De formule is dan: Lead waarde = CLV X Marge X Conversiepercentage Nu heb je dus uitgerekend wat de waarde van een lead is! Dit is heel erg belangrijke en waardevolle kennis. Nu je dit weet kan je makkelijker een marketing campagne opzetten en resultaten verbeteren. Nu kan je dus aan de slag met leads genereren.

Leads genereren

Misschien help ik je meteen uit de droom maar om succesvol veel waardevolle leads te genereren zijn betaalde methoden het beste. Het is extreem moeilijk en vervelend om gratis leads te vergaren, en om snel en beter resultaat te behalen zal je hier echt wat geld voor over moeten hebben. Wij sluiten niet uit dat het niet mogelijk is om gratis leads te vergaren, maar uit eigen ervaring merken wij dat het meeste rendement komt uit betaalde methoden. Wat extreem belangrijk is wanneer je leads gaat genereren is dat je alles meetbaar maakt. Zorg dat je kan meten waar de resultaten vandaan komen, wanneer je wilt gaan opschalen is het makkelijk als je de resultaten kan inzien.
Lead

Leads genereren door een sales funnel

Een effectieve en efficiënte manier om aan leads te komen is door gebruik te maken van een geoptimaliseerde sales funnel! Weet jij nog niet wat een sales funnel is, klik snel hier en leer wat een sales funnel precies is!  Nu je weet wat een sales funnel is kan je verder en leren hoe je een sales funnel correct gebruikt. De eerste stap voor een succesvolle leadgeneratie is een strategie bepalen. Hulp nodig bij het bepalen van een strategie? Neem dan contact met ons op! Wanneer je begint met het bepalen van jouw leadgeneratie strategie is het belangrijk om een aantal zaken te weten! Je moet weten wie je potentiële klanten zijn, je lead waarde, je doel en je moet een budget beschikbaar stellen. Natuurlijk zijn er meer zaken die je moet weten en die worden vanzelf duidelijk.

Meer leads werven door gratis waarde

Nu je strategie af is en je je bewust bent van wat je nodig hebt, ga je adverteren! Het kanaal waarop je gaat adverteren is aan jou, bekijk wat de concurrent doet want dit werkt ook voor jouw business. Je wilt bepaalde informatie van de lead, zo willen wij van Vudos graag de naam, mailadres en het telefoonnummer. Als we dit weten kunnen we in contact komen met de lead. Niemand laat zijn gegevens zomaar ergens achter, dus lokken wij ze om gegevens achter te laten. We doen dit door waardevolle informatie prijs te geven in ruil voor gegevens. De informatie die we prijsgeven is gericht op onze ideale klant, zo krijgen we bijna tot geen leads die niet interessant voor ons zijn.  Richt geen katten advertentie aan een hondeneigenaar Nu we dus de gegevens hebben van deze lead zit hij ook automatisch in onze sales funnel! Zo kunnen we voordat we de lead op volgen nog extra informatie inwinnen of juist de lead nog beter kennis laten maken met onze dienst.

Leads vergaren door een gratis proefperiode

Meer leads krijgen door een gratis proefperiode is een effectieve manier om nieuwe klanten te krijgen! Dit werkt echter alleen als je overtuigd bent dat je resultaat kan halen voor deze lead. Wanneer een lead de gratis proefperiode aangaat maar je behaalt geen resultaat voor de lead, dan zal deze niet verlengen en is het dus geen betalende klant! Echter adviseren wij om alleen een gratis proefperiode weg te geven als je start met je bedrijf of start met een nieuwe tak in je bedrijf! Want als je toch resultaat kan halen en dit is bewezen dan ben je een dief van je eigen portemonnee als je dit eerst een maand gratis gaat doen! Maar dit verschilt natuurlijk per bedrijf en instelling! Hierin is geen goed of fout, als je maar winstgevend bent aan het eind van het jaar.

Sturen van je bezoekers

Als het goed is heb je al redelijk wat ‘’traffic’’ op je website. Als dit nog niet het geval is lees dan onze blogpost: meer bezoekers op je website. Hierin geven wij enkele waardevolle tips over hoe jij meer bezoekers naar je website kan lokken! Wanneer je al wat bezoekers hebt op je website zijn dit al een soort leads. Maar hoe ga je er voor zorgen dat deze personen gegevens achterlaten zodat ze tot waardevolle leads behoren? Dat kan je doen door ze te gaan sturen naar waar jij ze wilt hebben! Dit is best lastig maar dit kan jou lukken, mocht je toch hulp kunnen gebruiken twijfel niet en neem Je kan door middel van slimme tools bepalen hoe lang mensen je website bezoeken, waar ze op klikken en waar ze juist niet naar kijken. Een waardevolle tip om bezoekers tot leads te maken is door wanneer ze van je pagina af willen gaan, een pop up te laten verschijnen. In deze pop-up moet je iets aantrekkelijks geven in ruil voor gegevens die je wilt ontvangen.

Vervolgstappen voor jouw leads

Nu jij dus over de informatie beschikt om aan meer leads te komen, kan je hier een mooie campagne op maken. Bedenk wel dat dit geld kost, want zo haal je de beste resultaten. Als je een aardig aantal leads hebt verzameld kun je deze gaan opvolgen! Om leads succesvol op te volgen willen wij je graag helpen! Wij doen dit op no-cure-no-pay basis! Dus geheel risicoloos en voor beide partijen winstgevend! Meer weten? Bekijk onze diensten!

Zorg dat je niets mist en blijf op de hoogte van onze tips en waardevolle informatie! Volg ons op Facebook en LinkedIN.